Tento úžasný rukolový salát s čerstvými pomeranči, kozím sýrem, mandlemi a ředkvičkami si zamilujete! Jednoduchý citronový dresink vše krásně spojí a vy si zaslouženě pochutnáte.
Ingredience
Na salát:
- ¼ šálku nakrájených mandlí
- 150 g rukoly
- 2 pomeranče, oloupané a nakrájené na tenká kolečka
- ½ šálku rozdrobeného kozího sýra
- ¼ šálku ředkviček, nahrubo nasekaných
- špetka mleté skořice
Na citronový dresink:
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 a ½ čajové lžičky medu
- ¼ lžičky soli
Postup
- Nejprve si opražte mandle.
- Na malé pánvi na středním ohni mandle zahřejte, až budou voňavé a na okrajích začnou zlátnout, za častého míchání (pozor, spálí se!), asi 5 minut.
- Přeneste je do mísy, aby vychladly.
- Rukolu dejte na velký servírovací talíř nebo do velké servírovací mísy.
- Navrch naaranžujte pomeranče, opečené mandle, kozí sýr a ředkvičky.
- Vrch lehce posypte špetkou nebo dvěma skořice.
- Dejte stranou.
- V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med a sůl.
- Šlehejte dohromady, dokud se nespojí.
- Ochutnejte a přidejte trochu více medu, pokud je třeba.
- Jakmile budete připraveni podávat, salát zlehka pokapejte zálivkou, promíchejte a ihned podávejte.