Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg svíčkové
- 1 sklenice halali ( 200 – 250 ml )
- 1 kostka hovězího bujónu
- 1 smetana ke šlehání
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého celého pepře
- 2 bobkové listy
- 5 lžic oleje
- 5 lžic hladké mouky
Postup receptu
- Do většího hrnce vložíme omyté maso a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené
- Přivedeme k varu, přidáme kostku hovězího bujónu, nové koření, černý pepř, omytý bobkový list a celou sklenici halali, vaříme asi 1 až 1/2 hodiny
- Uvařené maso vyndáme a zabalíme do alobalu, aby neoschlo
- Vývar přecedíme přes síto a rozmixujeme zeleninu
- Vývar zachytíme do nádoby
- Do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme mouku, osmahneme dorůžova a zalijeme vývarem
- Přidáme rozmixovanou zeleninu, přivedeme k varu a opatrně přiléváme za stálého míchání smetanu
- Povaříme asi 5-7 minut
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme společně s omáčkou