Zajímavostí je, že tento pokrm je velmi oblíbený i v Americe, kde se připravuje dokonce jako hotové jídlo. Američané ho nejčastěji konzumují s těstovinovými nudlemi.
Ingredience
- 1000 g hovězí svíčkové
- 500 g žampionů
- 3/4 šálku smetany ke šlehání nebo zakysané smetany
- 1 šálek vývaru
- 1 šalotka
- 2 PL koňaku
- 1 PL dijonské hořčice
- 2 PL oleje
- 6 PL másla
- sladká paprika
- sůl, pepř
- čerstvý kopr či petrželka na ozdobu
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a orestujte na pánvi s olejem.
- Orestované maso vyjměte, do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou šalotku.
- Přidejte na plátky nakrájené žampiony, sůl, pepř a několik minut restujte.
- Přilijte koňak a vývar, přiveďte k varu a duste přibližně 10 minut, dokud tekutina nezhoustne.
- Vmíchejte dijonskou hořčici a smetanu.
- Když se vše spojí, přidejte rovněž hovězí nudličky a několik málo minut ještě povařte.
- Dochuťte solí, pepřem, paprikou a ozdobte nasekaným koprem či petrželkou.
Jako přílohu podávejte těstovinové nudle či jiný typ těstovin.