Svíčková Stroganov

Svíčková Stroganov

Zajímavostí je, že tento pokrm je velmi oblíbený i v Americe, kde se připravuje dokonce jako hotové jídlo. Američané ho nejčastěji konzumují s těstovinovými nudlemi. 

Ingredience

  • 1000 g hovězí svíčkové
  • 500 g žampionů
  • 3/4 šálku smetany ke šlehání nebo zakysané smetany
  • 1 šálek vývaru
  • 1 šalotka
  • 2 PL koňaku
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 2 PL oleje
  • 6 PL másla
  • sladká paprika
  • sůl, pepř
  • čerstvý kopr či petrželka na ozdobu

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a orestujte na pánvi s olejem.
  2. Orestované maso vyjměte, do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, sůl, pepř a několik minut restujte.
  4. Přilijte koňak a vývar, přiveďte k varu a duste přibližně 10 minut, dokud tekutina nezhoustne.
  5. Vmíchejte dijonskou hořčici a smetanu.
  6. Když se vše spojí, přidejte rovněž hovězí nudličky a několik málo minut ještě povařte.
  7. Dochuťte solí, pepřem, paprikou a ozdobte nasekaným koprem či petrželkou.

Jako přílohu podávejte těstovinové nudle či jiný typ těstovin.

Směs nudliček z hovězího masa se žampiony servírovaná na těstovinách
zdroj: epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.