Svíčková v pomalém hrnci

Svíčková v pomalém hrnci

Nalezne se velmi málo těch, kdo by nemilovali svíčkovou na smetaně. A když je k tomu uvařený domácí knedlík, to je teprve něco.

Ingredience:

  • 1 kg hovězí svíčkové (nebo jiného masa, třeba na falešnou svíčkovou)
  • 100 g špeku na prošpikování
  • 1 cibule
  • 4 ks mrkve
  • 3 ks petržele
  • ½ hlavy celeru
  • 10 ks pepře celého a nového koření
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • máslo (ideálně ghí)
  • 500 ml smetany ke šlehání

Postup:

  • Maso si omyjeme, osušíme, prošpikujeme kousky špeku.
  • Na másle si jej osmažíme ze všech stran a dáme bokem.
  • Poté přidáme trochu másla a orestujeme cibulku, poté přidáme ostatní zeleninu.
  • Přidáme hořčici, koření, maso, podlijeme horkou vodou.
  • Dáme vařit na nízký stupeň asi 6-8 hodin.
  • Poté vyjmeme maso, koření, rozmixujeme zeleninu tyčovým mixérem.
  • Podlijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.
svíčková na smetaně z pomalého hrnce
mattawamum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.