Nalezne se velmi málo těch, kdo by nemilovali svíčkovou na smetaně. A když je k tomu uvařený domácí knedlík, to je teprve něco.
Ingredience:
- 1 kg hovězí svíčkové (nebo jiného masa, třeba na falešnou svíčkovou)
- 100 g špeku na prošpikování
- 1 cibule
- 4 ks mrkve
- 3 ks petržele
- ½ hlavy celeru
- 10 ks pepře celého a nového koření
- 3 bobkové listy
- sůl
- máslo (ideálně ghí)
- 500 ml smetany ke šlehání
Postup:
- Maso si omyjeme, osušíme, prošpikujeme kousky špeku.
- Na másle si jej osmažíme ze všech stran a dáme bokem.
- Poté přidáme trochu másla a orestujeme cibulku, poté přidáme ostatní zeleninu.
- Přidáme hořčici, koření, maso, podlijeme horkou vodou.
- Dáme vařit na nízký stupeň asi 6-8 hodin.
- Poté vyjmeme maso, koření, rozmixujeme zeleninu tyčovým mixérem.
- Podlijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.