Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Svíčková omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky vůbec. Pokud se jí nechcete zříci ani o Velikonocích a přitom chcete dodržet velikonoční zvyky, připravte si svíčkovou z králíka.

INGREDIENCE

  • 1 králík
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • kousek celeru
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček jalovce
  • 1 lžíce sádla
  • trochu sušeného tymiánu
  • 1 cibule
  • 1 kelímek smetany

POSTUP

  1. Králíka omyjte a naporcujte na jednotlivé porce.
  2. Maso osolte.
  3. Do hrnce dejte na tuk omytou a nastrouhanou mrkev, petržel, celer a nakrájenou cibuli a chvíli osmažte, až zavoní.
  4. Pak přidejte porce králíka a dochuťte pepřem, novým kořením, tymiánem.
  5. Přidejte bobkový list a jalovec.
  6. Podlijte a duste doměkka.
  7. Jak je maso hotové, vyjměte ho z hrnce, zároveň vyjměte i koření, a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem.
  8. Pak ji zahustěte smetanou, v níž jste rozkvedlali mouku.
  9. Omáčku dobře provařte, aby ztratila svoji moučnou chuť.
  10. Vráťte králíka zpátky do omáčky a prohřejte.
  11. Podávejte tradičně s houskovým knedlíkem.
Kusy králíka v omáčce, servírované na pánvi s vedle položenými houbami a česnekem.
www.philosokitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.