Králík na smetaně je jídlo, které vás pohladí na duši i na jazyku! Vraťte se do dětských let a pochutnejte si třeba i na dalších dobrotách z králičího masa a česneku.
Co budeme potřebovat
- 45 g hladké mouky
- 3 ks bobkového listu
- 200 g mrkve
- 100 g cibule
- 150 g petržele
- 500 g králičího masa
- 1 lžička soli
- 100 ml polotučného mléka
- 400 g zakysané smetany
- 5 lžic octa
- 1 l vody
Postup
- Zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, octem, osolíme a přidáme bobkový list.
- Zeleninu přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout.
- Připravené králičí maso vložíme do marinády a necháme v lednici odležet alespoň 12 hodin.
- Králíka vařte ve slaném nálevu, dokud nezměkne (60-80 minut). Poté vyndejte maso a bobkové listy z hrnce.
- Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
- Mouku rozmíchejte v zakysané smetaně s mlékem.
- Omáčku přiveďte k varu, zalijte jíškou a opět za častého míchání přiveďte k varu.
- Dochuťte solí.
- Králičí maso vložte zpět do horké omáčky, aby se prohřálo, a můžete podávat.