Svíčková z králíka jako od babičky

Svíčková z králíka jako od babičky

Králík na smetaně je jídlo, které vás pohladí na duši i na jazyku! Vraťte se do dětských let a pochutnejte si třeba i na dalších dobrotách z králičího masa a česneku.

Co budeme potřebovat

  • 45 g hladké mouky
  • 3 ks bobkového listu
  • 200 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 150 g petržele
  • 500 g králičího masa
  • 1 lžička soli
  • 100 ml polotučného mléka
  • 400 g zakysané smetany
  • 5 lžic octa
  • 1 l vody

Postup

  • Zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, octem, osolíme a přidáme bobkový list.
  • Zeleninu přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout.
  • Připravené králičí maso vložíme do marinády a necháme v lednici odležet alespoň 12 hodin.
  • Králíka vařte ve slaném nálevu, dokud nezměkne (60-80 minut). Poté vyndejte maso a bobkové listy z hrnce.
  • Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
  • Mouku rozmíchejte v zakysané smetaně s mlékem.
  • Omáčku přiveďte k varu, zalijte jíškou a opět za častého míchání přiveďte k varu.
  • Dochuťte solí.
  • Králičí maso vložte zpět do horké omáčky, aby se prohřálo, a můžete podávat.
Malovaný talířek s králičím masem a smetanovou omáčkou.
Zdroj: tastecooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.