Feta marinovaná v olivovém oleji, s medem, čerstvý tymiánem a soli je naprosto luxusní předkrm, který si vaši hosté zamilují. To prostě musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 200 g bloček fety
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
- vločková mořská sůl, volitelně
- med, volitelně
Postup
- Předehřejte troubu na funkci grilu na teplotu 190 stupňů Celsia.
- Sýr sceďte a osušte papírovou utěrkou.
- Vložte fetu do malé ramekin formy nebo litinové pánve vhodné do trouby a pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvým tymiánem.
- Grilujte 8–10 minut, nebo dokud sýr není měkký, ale ne zcela roztavený.
- Posypte vločkovou mořskou solí a pokapejte medem.
- Ihned podávejte.
- Veškeré zbytky fety uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až tří dnů.