Sýr feta na grilu

Sýr feta na grilu

Feta marinovaná v olivovém oleji, s medem, čerstvý tymiánem a soli je naprosto luxusní předkrm, který si vaši hosté zamilují. To prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 200 g bloček fety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
  • vločková mořská sůl, volitelně
  • med, volitelně

Postup

  1. Předehřejte troubu na funkci grilu na teplotu 190 stupňů Celsia.
  2. Sýr sceďte a osušte papírovou utěrkou.
  3. Vložte fetu do malé ramekin formy nebo litinové pánve vhodné do trouby a pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvým tymiánem.
  4. Grilujte 8–10 minut, nebo dokud sýr není měkký, ale ne zcela roztavený.
  5. Posypte vločkovou mořskou solí a pokapejte medem.
  6. Ihned podávejte.
  7. Veškeré zbytky fety uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až tří dnů.
Grilovaná feta s kořením servírovaná na talíři.
www.cheeseknees.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.