Syrečkový tatarák s cibulkou

Syrečkový tatarák s cibulkou
Příprava: 20 minut Počet porcí: 2

Úžasný a jednoduchý recept na tvarůžkový tatarák s cibulkou, který si přátelé tohoto aromatického zázraku oblíbí po prvním soustu. Rychlá příprava a běžné dostupné suroviny jsou jeho další velkou výhodou. Tak proč si ho nepřipravit rovnou dnes?

INGREDIENCE

  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 1 menší cibule
  • 3 lžíce nakrájené jarní cibulky nebo pažitky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • drcený kmín
  • mletý černý pepř
  • sušené chilli (volitelně)
  • 1 špetka sušeného tymiánu (volitelně)
  • sůl dle chuti
  • starší chléb na topinky
  • česnek na topinky (volitelně)

POSTUP

  • Polovinu syrečků nakrájejte na drobno, druhou polovinu nastrouhejte na hrubém struhadle, tatarák se vám lépe spojí.
  • Menší cibuli nakrájejte také na drobno a také jarní cibulku nebo pažitku.
  • Přidejte mletý černý pepř a kmín, volitelně chilli a pořádně promíchejte.
  • Nezapomeňte přidat také lžíci hořčice a slunečnicový olej.
  • Nakonec dle chuti osolte.
  • Tatarák můžete podávat ihned, ale když ho necháte 2 hodiny odležet při pokojové teplotě, bude ještě lepší.
  • Podávejte na opečených topinkách, na které dle chuti můžete rozetřít česnek.
Dvě topinky obložené syrečkovým tatarákem.
www.recepty.simaco.sk

Ke smažení tvarůžků se mohou hodit pánve s Thermo-Spotem. Mrkněte na recenze pánví Tefal a nechte se inspirovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.