Úžasný a jednoduchý recept na tvarůžkový tatarák s cibulkou, který si přátelé tohoto aromatického zázraku oblíbí po prvním soustu. Rychlá příprava a běžné dostupné suroviny jsou jeho další velkou výhodou. Tak proč si ho nepřipravit rovnou dnes?
INGREDIENCE
- 2 balení olomouckých tvarůžků
- 1 menší cibule
- 3 lžíce nakrájené jarní cibulky nebo pažitky
- 50 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- drcený kmín
- mletý černý pepř
- sušené chilli (volitelně)
- 1 špetka sušeného tymiánu (volitelně)
- sůl dle chuti
- starší chléb na topinky
- česnek na topinky (volitelně)
POSTUP
- Polovinu syrečků nakrájejte na drobno, druhou polovinu nastrouhejte na hrubém struhadle, tatarák se vám lépe spojí.
- Menší cibuli nakrájejte také na drobno a také jarní cibulku nebo pažitku.
- Přidejte mletý černý pepř a kmín, volitelně chilli a pořádně promíchejte.
- Nezapomeňte přidat také lžíci hořčice a slunečnicový olej.
- Nakonec dle chuti osolte.
- Tatarák můžete podávat ihned, ale když ho necháte 2 hodiny odležet při pokojové teplotě, bude ještě lepší.
- Podávejte na opečených topinkách, na které dle chuti můžete rozetřít česnek.
Ke smažení tvarůžků se mohou hodit pánve s Thermo-Spotem. Mrkněte na recenze pánví Tefal a nechte se inspirovat!