Tyto recepty na sýrovou omáčku zaujmou všechny, kdo milují nejen chuť sýra, ale i smetany.
Omáčky jsou jemné, ale přesto ohromně zasytí.
Výborné jsou třeba s těstovinami, ale nebrání se ani úpravám s masem nebo zeleninou.
To nejlepší na tom je, že jsou opravdu rychlé.
Do pár minut máte navařeno.
Naše recepty
Vyzkoušejte také další recepty na vepřovou panenku.
Co se dá u receptů na sýrovou omáčku zkazit? Omáčka se může srazit nebo lidově “zdrcnout”. To se stává v důsledku nedůsledného míchání. Napravit to ale můžete rozšleháním tyčovým mixérem a následným zcezením přes jemné síto. Ten stejný problém může nastat i rychlým přidáváním sýru. Proto není radno spěchat.
Aby omáčka na těstovinách pěkně držela, nechte je pořádně okapat. Případné reziduum vody by omáčku naředilo ještě více, a ta už by na nich tak krásně nedržela.
Jestli máte sýry opravdu v zálibě, mrkněte i na naše recepty na smažený sýr trochu jinak. K probuzení inspirace mohou posloužit i tipy na přípravu sýrových specialit.