Pro milovníky sýrů není prostě jiná možnost, než si připravit tuto špagetovou omáčku!
Co budeme potřebovat
- 1/2 l vývaru
- 1 kelímek smetany
- 20 dkg čedaru / eidamu / nivy / balkánského sýra
- zelená nať (petrželka, pažitka) na dozdobení
Postup
- Do vývaru přilijeme smetanu a necháme rozpustit některý z mnoha druhů sýrů.
- Servírujeme posypané zelenou natí petrželky / pažitky.
Potřebujeme-li omáčky více, pak je nejlepší si jako základ uvařit bešamelovou omáčku z másla, mouky a mléka a nakonec v ní nechat rozpustit sýr. Přečtěte si více o bešamelu v našem článku!
Z cukety nemusí být jen omáčka, ale můžou z ní být i cuketové špagety! Jak na ně se dozvíte v těchto receptech na špagety z cuket.