Vyzkoušejte tuto skvělou krémovou omáčku, která je lehounká a budete ji mít hotovou za pár minut.
Ingredience
- 1 ks brokolice
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce mouky
- 1,5 šálku mléka
- ¼ čajová lžička cibulového prášku
- ⅛ čajová lžička bílého pepře (špetka)
- 1 a ¼ šálku sýru čedar
- ¼ šálku parmazánu
Postup
- Brokolici omyjte a rozdělte ji na jednotlivé růžičky. Zeleninu vložte do hrnce a zalijte vařící vodou. Zelená barva brokolice se tím krásně zvýrazní. Vařte 3–5 minut, podle toho, jak moc tvrdou brokolici máte rádi.
- Zatímco se brokolice vaří, připravte si omáčku ze sýra.
- V hrnci rozpusťte máslo a zasypte jej moukou. Vytvořte jíšku.
- Přilijte mléko a stále šlehejte pomocí metličky, aby se nevytvořily hrudky.
- Přisypejte cibulový prášek a pepř.
- Pokračujte ve vaření a neustále míchejte, dokud směs mírně nezhoustne.
- Odstraňte z tepla a přidejte nastrouhané sýry. Míchejte, dokud se nerozpustí.
- Brokolici se sýrovou omáčkou můžete podávat ihned, a to jen tak nebo s oblíbeným pečivem.