Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg žampionů
- 2 cibule
- sůl
- 3 lžíce másla
- 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
- 2 dl vývaru nebo vody
- 2 dl smetany ke šlehání
- 3 smetanové tavené sýry
- citronová šťáva
- špetka Podravky nebo Vegety
- sůl podle chuti
Postup receptu
- Rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli
- Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a podusíme je doměkka
- Pak vše podlijeme vývarem nebo vodou a trochu osolíme
- Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme ji do vroucí omáčky, snížíme teplotu a mírným varem povaříme asi 10 minut
- Pak přidáme sýry, které raději předem vidličkou rozmělníme, a necháme je za častého míchání rozpustit
- Dosolíme, trochu okořeníme a přidáme pro chuť i citronovou šťávu
- Omáčkou přeléváme uvařené těstoviny