Originální recept na pizzu by měl obsahovat 4 druhy sýrů, aby dostál svému jménu. Jedná se o sýry mozzarella, provolone, gorgonzola a grana padano. Česká verze však častěji nabízí dostupnější sýry, a to mozzarellu, nivu, eidam a parmazán.
Ingredience
- těsto (koupené nebo připravené dle vlastního receptu)
- 200 g mozzarelly
- 100 g nivy
- 200 g eidamu
- 100 g parmazánu
- pepř
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte si troubu na 220°C a připravte si plech, vymazaný olivovým olejem nebo vyložený pečícím papírem.
- Na připravené těsto naneste postupně všechny sýry, které jste si nakrájeli na tenké plátky.
- Pokrm opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Pečte 8 minut, dokud se sýr nerozpustí a okraje pizzy nezačnou zlátnout.
- Po upečení ihned nakrájejte a podávejte. Dávejte si však pozor, abyste se nespálili. Roztavený sýr dovede být až příliš horký.
Připravujete si pizzu často? Pak si usnadněte práci s kuchyňským pomocníkem. Inspirujte se recenzemi mini trub, které vám pomohou připravit ta nejlepší jídla.