Sýrová pizza (Quattro Formaggi)

Sýrová pizza (Quattro Formaggi)
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Originální recept na pizzu by měl obsahovat 4 druhy sýrů, aby dostál svému jménu. Jedná se o sýry mozzarella, provolone, gorgonzola a grana padano. Česká verze však častěji nabízí dostupnější sýry, a to mozzarellu, nivu, eidam a parmazán.  

Ingredience

  • těsto (koupené nebo připravené dle vlastního receptu)
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g nivy
  • 200 g eidamu
  • 100 g parmazánu
  • pepř
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Postup

  • Předehřejte si troubu na 220°C a připravte si plech, vymazaný olivovým olejem nebo vyložený pečícím papírem.
  • Na připravené těsto naneste postupně všechny sýry, které jste si nakrájeli na tenké plátky.  
  • Pokrm opepřete a zakápněte olivovým olejem. 
  • Pečte 8 minut, dokud se sýr nerozpustí a okraje pizzy nezačnou zlátnout. 
  • Po upečení ihned nakrájejte a podávejte. Dávejte si však pozor, abyste se nespálili. Roztavený sýr dovede být až příliš horký.
Sýrová pizza quattro formaggi posypaná čerstvým koprem.
zdroj: papasitalianrecipes.com

Připravujete si pizzu často? Pak si usnadněte práci s kuchyňským pomocníkem. Inspirujte se recenzemi mini trub, které vám pomohou připravit ta nejlepší jídla.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.