Tento recept je plný kouřové, sýrové chuti, ale hlavně domácí od A do Z! Je to perfektní předkrm pro vaše setkání s přáteli, herní den s dětmi nebo jen rychlou svačinu. Naplánujte si vše dopředu, protože bude trvat několik hodin, než vaše vepřové maso dosáhne dokonalé, rozpadající se struktury. Potom s ním také můžete naplnit burger nebo bagetu, jako v těchto receptech.
Co budeme potřebovat
Na maso
- 4 kg vepřové plece
- koření chilli paprička
- 250 ml jablečného octa
Na sýrovou pomazánku
- 240 g žlutého čedaru
- 240 g mozzarelly
- 240 g bílého čedaru
- 240 g sýru parenica
- 450 g smetanového sýra (Philadelphia)
- 1 paprika (nakrájená na kostičky)
- 1 lžíce chilli koření
- 30 ml světlého piva
Postup
- Odstraňte veškerý přebytečný tuk z vepřového masa a poté ho osušte.
- Ze všech stran bohatě ochuťte chilli papričkou. Poté nastavte pomalý hrnec nebo pokud máte na zahradě udírnu na 90°C.
- Nezapomeňte každou hodinu vaření postříkat vepřové maso jablečným octem.
- Maso je hotové když ej jeho vnitřní teplota 100 °C.
- Jakmile je hotové, vyndejte maso z hrnce, opatrně ho nakrájejte a vložte do litinové pánve.
- Do stejné pánvi přidejte všechny ingredience na sýrovou pomazánku a poté vložte pánev do trouby.
- Jakmile se sýr začne tavit, vše smíchejte a nechte vařit asi 40 minut.
- Ozdobte pažitkou a vychutnejte si na čerstvém pečivu.
Pokud nemáte domácí udírnu, nevadí! Aby se maso krásně rozpadalo, bude vám stačit výkonný pomalý hrnec na vaření. Podívejte se na naší recenzi, kde najdete ty nejlepší.