Roláda z plátkového sýra může mít více podob. Zkuste tento recept na roládu se sýrem, plné masa a slaniny!
Co budeme potřebovat
- 2 kusy hovězí roštěné
- 2 lžíce hořčice
- 200 g rukoly
- špalíček slaniny
- Gouda
- 300 g plátkového sýra
- 300 g zeleného chřestu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Na jednu roládu potřebujete podle velikosti 3-4 plátky Goudy a 5-6 plátků slaniny.
- Vnitřek hovězí rolády nejprve dochuťte solí a pepřem, poté potře hořčicí.
- Poté poklaďte sýrem a rukolou a nakonec srolujte.
- Nakonec pevně zabalíme proužky slaniny.
- Roláda tak později při opékání dobře drží a nepotřebuje špejle.
- Nyní roládu opečeme na pánvi ze všech stran a vložíme do zapékací mísy.
- Na rolády položíme ještě plátkový sýr a dáme péct do trouby na 200 stupňů na 45 minut.
- Těsně před podáváním omyjeme zelený chřest a v případě potřeby oloupeme.
- Pak je jednoduše vložte do pánve s trochou olivového oleje a na středním stupni restujte asi 5-10 minut.
Jako přílohu k tomuto recepty na sýrovou roládu můžete zvolit i pečivo. A co může být lepší než chléb z domácí pekárny? Tu nejlepší pekárnu si můžete vybrat z naší recenze na našem webu! V obchodě už si žádný nekoupíte!