Sýrová roláda se špenátem

Sýrová roláda se špenátem

Tato bezmasá roláda s jemným sýrem a čerstvým špenátem, je něco co nesmí chybět na žádném party stole, zvláště pokud jsou vaši přátelé vegetariáni!

Co budeme potřebovat

  • 1 svazek čerstvého špenátu
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • Listové těsto
  • Rozšlehané vejce
  • 250 g ricotty

Postup

  • Listy špenátu dobře opláchněte a vložte do velkého hrnce na střední teplotu, vařte, dokud listy nezvadnou.
  • Sundejte z plotny, špenát sceďte, mírně vychladněte, pevně stlačte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu a nakrájejte najemno.
  • Vložte cibuli do rozehřáté, tukem vymazané velké pánve a míchejte, dokud cibule nezměkne.
  • Vmícháme nakrájený špenát, vaříme, dokud se neodpaří tekutina.
  • Přidejte ricottu.
  • Pokračujte v míchání, dokud se špenát a ricotta nespojí.
  • Špenátovou směs přendejte do mísy, mírně vychladněte.
  • Vmícháme parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  • Těsto rozválíme a doprostřed nandáme špenátovou směs a zabalíme.
  • Špenátovou roládu potřeme rozšlehaným vejcem a podle potřeby posypte trochou parmazánu.
  • Roládu dáme na vymazaný plech a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Nejlepší pánve , které v tomto receptu můžete použít jsou vyhodnoceny v této recenzi na hluboké pánvičky s poklicí.
Pokud chcete masovou verzi, tak do špenátové směsi zamíchejte vařené kuřecí maso.

Opečená roládka
Zdroj: iwashyoudry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.