Tato bezmasá roláda s jemným sýrem a čerstvým špenátem, je něco co nesmí chybět na žádném party stole, zvláště pokud jsou vaši přátelé vegetariáni!
Co budeme potřebovat
- 1 svazek čerstvého špenátu
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 60 g strouhaného parmazánu
- Listové těsto
- Rozšlehané vejce
- 250 g ricotty
Postup
- Listy špenátu dobře opláchněte a vložte do velkého hrnce na střední teplotu, vařte, dokud listy nezvadnou.
- Sundejte z plotny, špenát sceďte, mírně vychladněte, pevně stlačte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu a nakrájejte najemno.
- Vložte cibuli do rozehřáté, tukem vymazané velké pánve a míchejte, dokud cibule nezměkne.
- Vmícháme nakrájený špenát, vaříme, dokud se neodpaří tekutina.
- Přidejte ricottu.
- Pokračujte v míchání, dokud se špenát a ricotta nespojí.
- Špenátovou směs přendejte do mísy, mírně vychladněte.
- Vmícháme parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Těsto rozválíme a doprostřed nandáme špenátovou směs a zabalíme.
- Špenátovou roládu potřeme rozšlehaným vejcem a podle potřeby posypte trochou parmazánu.
- Roládu dáme na vymazaný plech a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.
Nejlepší pánve , které v tomto receptu můžete použít jsou vyhodnoceny v této recenzi na hluboké pánvičky s poklicí.
Pokud chcete masovou verzi, tak do špenátové směsi zamíchejte vařené kuřecí maso.