Tyto křupavé sýrové tyčinky jsou snadnou svačinkou nebo předkrmem, který můžete podávat na jakékoli oslavě či srazu s přáteli a rodinou.
INGREDIENCE
- 1 list listového těsta, pokud je zmrazený, tak ho rozmražte
- ¾ lžičky papriky
- ½ lžičky italského koření
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 velké vejce
- 1 polévková lžíce vody
- ½ šálku strouhaného parmazánu
POSTUP
- Nastavte rošt trouby do střední polohy.
- Zahřejte na 190 °C.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem a dejte je stranou.
- Listové těsto nechte přes noc v lednici rozmrazit.
- Případně ho můžete rozmrazit na pultu.
- V malé misce smíchejte papriku, italské koření, sůl a černý pepř a dejte stranou.
- V malé misce rozšlehejte vejce a vodu, dejte stranou.
- Rozmražené listové těsto položte na lehce pomoučněnou plochu.
- Pokud je povrch lepkavý, lehce poprašte moukou.
- Pomocí válečku rozválejte na obdélník o rozměrech 30 × 20 cm a tloušťce asi 0,3 cm.
- Povrch potřete vajíčkem.
- Navrch rovnoměrně nasypte směsí koření a parmazánu.
- Pomocí válečku směs jemně vtlačte do těsta.
- Použijte kuchyňský nůž a vytvořte asi 25 cm dlouhé proužky, široké asi 2 cm.
- Mělo by to být na 12 proužků.
- Stočte každý proužek a poté položte na plech vyložený pečicím papírem, alespoň 2,5 cm od sebe.
- Povrch každé tyčinky potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte dozlatova, asi 14 až 16 minut.
- Opakujte se zbylými tyčinkami.
- Podávejte teplé nebo přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?