Sýrové tyčinky z listového těsta

Sýrové tyčinky z listového těsta
Příprava: 20 minut Vaření: 14 minut Počet porcí: 4

Tyto křupavé sýrové tyčinky jsou snadnou svačinkou nebo předkrmem, který můžete podávat na jakékoli oslavě či srazu s přáteli a rodinou.

INGREDIENCE

  • 1 list listového těsta, pokud je zmrazený, tak ho rozmražte
  • ¾ lžičky papriky
  • ½ lžičky italského koření
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 velké vejce
  • 1 polévková lžíce vody
  • ½ šálku strouhaného parmazánu

POSTUP

  • Nastavte rošt trouby do střední polohy.
  • Zahřejte na 190 °C.
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem a dejte je stranou.
  • Listové těsto nechte přes noc v lednici rozmrazit.
  • Případně ho můžete rozmrazit na pultu.
  • V malé misce smíchejte papriku, italské koření, sůl a černý pepř a dejte stranou.
  • V malé misce rozšlehejte vejce a vodu, dejte stranou.
  • Rozmražené listové těsto položte na lehce pomoučněnou plochu.
  • Pokud je povrch lepkavý, lehce poprašte moukou.
  • Pomocí válečku rozválejte na obdélník o rozměrech 30 × 20 cm a tloušťce asi 0,3 cm.
  • Povrch potřete vajíčkem.
  • Navrch rovnoměrně nasypte směsí koření a parmazánu.
  • Pomocí válečku směs jemně vtlačte do těsta.
  • Použijte kuchyňský nůž a vytvořte asi 25 cm dlouhé proužky, široké asi 2 cm.
  • Mělo by to být na 12 proužků.
  • Stočte každý proužek a poté položte na plech vyložený pečicím papírem, alespoň 2,5 cm od sebe.
  • Povrch každé tyčinky potřete rozšlehaným vejcem.
  • Pečte dozlatova, asi 14 až 16 minut.
  • Opakujte se zbylými tyčinkami.
  • Podávejte teplé nebo přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tyčinky ze sýru servírované na tácu.
www.jessicagavin.com

Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.