Skvělé křupání jen tak k televizi nebo na večírek. Chuť tyčinek lze ozvláštnit použitím různého druhu koření či bylinek.
Ingredience:
- 250 g listového těsta
- 1 a 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu a čedaru
- 2 vejce
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Listové těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o šířce přibližně dva centimetry.
- Do rozšlehaného vejce přidejte nastrouhanou směs sýrů a promíchejte.
- Touto směsí následně potřete proužky listového těsta.
- Proužky stočte tak, aby z nich vznikly tyčinky stejného tvaru, jako vidíte na obrázku.
- Tyčinky položte na plech s pečícím papírem a vložte do trouby.
- Pečte přibližně 15 minut, až jsou tyčinky krásně zlatavé a nafouknuté.
Tyčinky z listového těsta můžete podávat s různými dipy či jen tak například k pivu či vínu.
Slané pečivo se dá připravit i z dalších typů těst, nejen z listového. Inspirujte se našimi recepty na domácí slané pečivo v osmi různých podobách.