Sýrovo-pórkový nákyp

Sýrovo-pórkový nákyp

Tento snadný vegetariánský slaný nákyp se sýrem a pórkem skvěle zahřeje během chladných zimních dní.  Navíc je nejen chutný, ale i zdravý.

INGREDIENCE

  • 2 střední pórky, nakrájené na plátky
  • 400 g celozrnného chleba,  nakrájeného na plátky a poté na trojúhelníky     
  • 150 g sýra čedar, nastrouhaného
  • 40 g slaného másla
  • 600 ml mléka
  • 3 střední vejce
  • čerstvě mletý černý pepř
  • ½ lžičky mořské soli

POSTUP

  • Zapékací misku o objemu 1,5 litru vymažeme trochou másla.
  • Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a pórek na něm zlehka opékáme asi pět minut, dokud nezměkne.
  • Na dno zapékací misky dáme vrstvu chleba.
  • Navrch nasypeme polovinu pórku a posypeme polovinou strouhaného sýra.
  • Nahoru položíme zbývající chlebové trojúhelníčky a poté zbytek pórku.
  • Mléko a vejce prošleháme a okořeníme podle chuti.
  • Nalijeme rovnoměrně na vršek nákypu, poté posypeme zbylým sýrem.
  • Necháme 20 až 30 minut odstát.
  • Předehřejeme troubu na 170 °C.
  • Nákyp pečeme 30 až 35 minut, dokud se nenafoukne a nezezlátne.
Zbytek nákypu se sýrem a pórkem v zapékací míse.
www.tinandthyme.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.