Sýrový nákyp s jemnou bešamelovou omáčkou

Sýrový nákyp s jemnou bešamelovou omáčkou

Jste milovníci sýru? Zkuste si z něj připravit chutný nákyp, jehož příprava není vůbec náročná. Navíc na něj potřebujete jen pár jednoduchých surovin.

INGREDIENCE

  • 1 cibule
  • 80 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 4 vejce
  • 50 g šunky na kostičky
  • 100 g čedaru
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g parmazánu

POSTUP

  1. Cibuli nasekáme na jemno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle.
  2. Zaprášíme ji hladkou moukou a orestujeme.
  3. Za stálého míchání postupně přilijeme mléko a přivedeme k varu.
  4. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
  5. Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
  6. Do omáčky postupně vmícháme žloutky, šunku, čedar, pepř a sůl.
  7. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do sýrové omáčky.
  8. Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme nastrouhaným parmazánem.
  9. Nalijeme sýrovou směs a posypeme zbývajícím nastrouhaným čedarem.
  10. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.
Nákyp ze sýru na talíři s vidličkou a salátem.
www.sobeys.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty z bešamelu, na kterých si pochutná celá rodina. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.