Jste milovníci sýru? Zkuste si z něj připravit chutný nákyp, jehož příprava není vůbec náročná. Navíc na něj potřebujete jen pár jednoduchých surovin.
INGREDIENCE
- 1 cibule
- 80 g másla
- 80 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 4 vejce
- 50 g šunky na kostičky
- 100 g čedaru
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžíce oleje
- 50 g parmazánu
POSTUP
- Cibuli nasekáme na jemno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle.
- Zaprášíme ji hladkou moukou a orestujeme.
- Za stálého míchání postupně přilijeme mléko a přivedeme k varu.
- Vaříme, dokud směs nezhoustne.
- Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
- Do omáčky postupně vmícháme žloutky, šunku, čedar, pepř a sůl.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do sýrové omáčky.
- Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme nastrouhaným parmazánem.
- Nalijeme sýrovou směs a posypeme zbývajícím nastrouhaným čedarem.
- Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.
Máme pro vás i další nejlepší recepty z bešamelu, na kterých si pochutná celá rodina. Inspirujte se!