Tagliatelle ala 4 druhy sýra

Tagliatelle ala 4 druhy sýra
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Italská jídla jsou známá svou krémovostí a přítomností různých druhů sýra. Dnes můžete vyzkoušet tyto italské těstoviny se čtyřmi druhy sýra, které jsou sice kaloricky náročnější, ale zato neodolatelně chutné!

Ingredience

  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL másla
  • 5 stroužků drceného česneku
  • 1 kostka kuřecího bujónu (může být zeleninový)
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 100g sýru cheddar
  • 100g nivy
  • 100g hermelínu
  • 100g sýru gouda
  • hrst nasekané petrželky
  • 300g těstovin tagliatelle
  • 1 šálek vody z uvařených těstovin

Postup

  • Na středně silném ohni osmažte na olivovém oleji s máslem česnek asi 1 minutu.
  • Vedle v hrnci uvařte těstoviny.
  • Po jejich uvaření odeberte šálek vody z těstovin a rozpusťte v něm kostku bujónu.
  • Vodu s rozpuštěným bujónem nalijte do pánve s osmaženým česnekem.
  • Dále přidejte smetanu, uvařené těstoviny a přiveďte k varu.
  • Jakmile se směs začne vařit, ihned přidejte sýr a za stálého míchání vařte asi 2 minuty.
  • Po rozpuštění sýra vařte ještě asi minutu, dokud omáčka nezhoustne.
  • Podávejte s jemně nasekanou petrželkou nebo zelenou cibulkou.
Krémové těstoviny se sýrem
Zdroj: delallo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.