Tagliatelle ala carbonara s cuketou a pancettou

Tagliatelle ala carbonara s cuketou a pancettou

Vyzkoušejte tyto krémové těstoviny ve stylu Carbonara, které v sobě skrývají kontrast cukety, smetany a pancetty.

Ingredience

  • 150g nakrájené pancetty (může být i uzená slanina)
  • 4 ks hrubě nastrouhané cukety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek nadrceného česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 300g těstovin tagliatelle
  • Nastrouhaný parmezán
  • Petrželka

Postup

  • Na pánvi osmažte na olivovém oleji nakrájenou pancettu do křupava.
  • Poté přidejte nastrouhanou cuketu a smažte asi 5 minut, než cuketa zhnědne.
  • Do směsi nakonec přidejte česnek a ještě minutu smažte.
  • Vedle v hrnci si uvařte těstoviny v osolené vodě.
  • Trochu vody z těstovin si nechte do omáčky (cca 1 naběračka), pokud chcete omáčku řidší.
  • Uvařené tagliatelle přidejte do pánve s pancettou a cuketou.
  • Na mírném ohni vše promíchejte a přidejte smetanu s parmezánem.
  • Vše promíchejte a přidejte naběračku vody z těstovin.
  • Dle chuti osolte, opepřete a těstoviny podávejte ozdobené petrželkou.
Cuketové těstoviny
Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.