Tagliatelle s hříbky a parmazánem

Tagliatelle s hříbky a parmazánem

Kombinace těstovin a hříbků je naprosto neodolatelná! Vyzkoušejte tento recept na italskou klasiku, která se navíc neuvěřitelně snadno připravuje. Potřebujete na něj pouze hříbky, víno, česnek, bylinky a těstoviny.

Co budete potřebovat

  • 400 g tagliatelle, čerstvých nebo sušených
  • 500 g čerstvých hříbků
  • ½ sklenice bílého vína
  • 3-4 čerstvého tymiánu nebo petrželky
  • 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhaný parmazán (volitelně)

Postup

  • Dejte vařit vodu na těstoviny.
  • Jakmile se voda začne vařit, přidejte sůl.
  • Hříbkům odřízněte nožičky.
  • Houby neoplachujte vodou, protože ji houba absorbuje.
  • Případné nečistoty můžete odstranit malým kartáčkem nebo vlhkým hadříkem.
  • Hříbky nakrájejte na kousky
  • Na olivovém oleji orestujte oloupané stroužky česneku.
  • Až česnek zezlátne, vyjměte ho a přidejte hříbky.
  • Restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezačnou hnědnout.
  • Přidejte víno a čerstvé bylinky, zvyšte plamen a vařte, dokud se alkohol neodpaří.
  • Snižte plamen a přidejte sůl a pepř.
  • Pokračujte ve vaření asi dalších 10-15 minut.
  • Jakmile jsou houby uvařené, snižte teplotu a přidejte máslo.
  • Když se máslo rozpustí, sundejte pánev z plotny.
  • Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě, odeberte sklenici vody z vaření těstovin, kterou použijete později, poté slijte a přidejte těstoviny do pánve s houbami a máslem.
  • Vše smíchejte na mírném ohni.
  • Těstoviny velmi rychle vsakují tekutinu, takže pokud se vám zdají příliš suché, přidejte po troškách trochu vody z vaření těstovin, dokud nedosáhnete správné krémovosti.
  • Ihned podávejte se strouhaným parmezánem.
Těstoviny s hříbky na talířku s vidličkou.
www.the-pasta-project.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví. Jak si vybrat tu svoji nej?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.