Kombinace těstovin a hříbků je naprosto neodolatelná! Vyzkoušejte tento recept na italskou klasiku, která se navíc neuvěřitelně snadno připravuje. Potřebujete na něj pouze hříbky, víno, česnek, bylinky a těstoviny.
Co budete potřebovat
- 400 g tagliatelle, čerstvých nebo sušených
- 500 g čerstvých hříbků
- ½ sklenice bílého vína
- 3-4 čerstvého tymiánu nebo petrželky
- 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, oloupané
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
- strouhaný parmazán (volitelně)
Postup
- Dejte vařit vodu na těstoviny.
- Jakmile se voda začne vařit, přidejte sůl.
- Hříbkům odřízněte nožičky.
- Houby neoplachujte vodou, protože ji houba absorbuje.
- Případné nečistoty můžete odstranit malým kartáčkem nebo vlhkým hadříkem.
- Hříbky nakrájejte na kousky
- Na olivovém oleji orestujte oloupané stroužky česneku.
- Až česnek zezlátne, vyjměte ho a přidejte hříbky.
- Restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte víno a čerstvé bylinky, zvyšte plamen a vařte, dokud se alkohol neodpaří.
- Snižte plamen a přidejte sůl a pepř.
- Pokračujte ve vaření asi dalších 10-15 minut.
- Jakmile jsou houby uvařené, snižte teplotu a přidejte máslo.
- Když se máslo rozpustí, sundejte pánev z plotny.
- Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě, odeberte sklenici vody z vaření těstovin, kterou použijete později, poté slijte a přidejte těstoviny do pánve s houbami a máslem.
- Vše smíchejte na mírném ohni.
- Těstoviny velmi rychle vsakují tekutinu, takže pokud se vám zdají příliš suché, přidejte po troškách trochu vody z vaření těstovin, dokud nedosáhnete správné krémovosti.
- Ihned podávejte se strouhaným parmezánem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví. Jak si vybrat tu svoji nej?