Tagliatelle s kuřecím masem a špenátem

Tagliatelle s kuřecím masem a špenátem

Tento recept na těstoviny se špenátem a kuřecím masem je opravdu delikatesa! Druh těstovin můžete zvolit jaký máte rádi.

Ingredience

  • 300g těstovin (tagliatelle jsou ideálními)
  • 400g mraženého špenátu (ideálně listový)
  • 300g kuřecích prsou
  • 200-250ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100g eidamu či goudy
  • Tavený sýr (dle chuti)
  • Sůl a pepř
  • Máslo nebo olivový olej

Postup

  • Na másle nebo olivovém oleji orestujte nakrájené kuřecí prsa a dejte stranou.
  • Cibulku nakrájejte najemno a osmažte do zlatova, poté přidejte mražený špenát a nechte provařit.
  • Poté do něj prolisujte česnek, zalijte smetanou a chvilku povařte.
  • Přidejte tavený sýr, nastrouhaný sýr a vařte do zhoustnutí.
  • Dle chuti osolte, opepřete.
  • Dle návodu uvařte těstoviny v osolené vodě.
  • Nakonec těstoviny smíchejte se špenátovou omáčkou a podávejte.
Smetanové těstoviny se špenátem a kuřetem.
Zdroj: goodtoknow.co.uk

Zbyl vám špenát a nevíte, co s ním? Udělejte si třeba slanou snídani v podobě palačinek se špenátem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.