Tagliatelle se zeleninovým ragú

Tagliatelle se zeleninovým ragú

Tato varianta těstovin je velmi podobná „Boloňským“ a jelikož není zahrnuto maso, je vhodná právě pro vegetariány.

Ingredience

  • 2 ks mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 ks celetru nasekaného na jemno
  • 1 ks jemně nasekané cibule
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1 PL balzamikového octa
  • 250g zeleniny nakrájené na kostičky (cuketa, paprika, houby)
  • 50g červené čočky
  • Zeleninový vývar (kostka bujónu)
  • 800g červených rajčat v plechovce
  • Snítka bazalky
  • 250g těstovin tagliatelle
  • Nastrouhaný parmezán (dle chuti)

Postup

  • Cibuli, celer a mrkev vložte do velkého hrnce a přidejte 2-3 lžíce vody nebo vývaru.
  • Na mírném ohni vařte dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte česnek, rajčatový protlak, a balzamikový ocet a na silném ohni vařte asi 1 minutu.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, čočku, rajčata a vše duste alespoň 20 minut.
  • Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvařte tagliatelle.
  • Hotové ragú dochuťte dle vlastního gusta.
  • Těstoviny podávejte polité ragú a posypané parmezánem a čerstvou bazalkou dle chuti.
Zeleninové ragú v těstovinách
Zdroj: ricardocuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.