Tarator – okurková polévka trochu jinak

Tarator – okurková polévka trochu jinak

Recept na tuto polévku pochází ze středního východu. Můžete si na ní pochutnat samostatně nebo k ní přikusovat chutný čerstvý chléb. 

Výhodou polévky je, že ji nemusíte vařit a máte ji hotovou za pár minut.

Ingredience 

  • 1 šálek tahini (sezamová pasta)
  • 2 stroužky česneku (drceného)
  • ¾ šálku citronové šťávy (čerstvě vymačkané)
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 lžíce vody
  • ½ čajové lžičky petrželky (jemně nasekané)

Postup

  • V kuchyňském robotu smíchejte pastu tahini, česnek, citronovou šťávu a sůl. 
  • Postupně do směsi přidávejte vodu a mixujte, dokud nevznikne hladký tekutý krém. 
  • Do hotového krému přidejte další vodu podle toho, jak si přejete mít polévku hustou. 
  • Na závěr polévku dochuťte a vmíchejte do ní nasekanou petrželku. 
  • Vaše studená okurková polévka je hotová.
Studená polévka tarator z okurky v hnědé misce.
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.