Tarhoňa s houbami a cibulí

Tarhoňa s houbami a cibulí
Příprava: 50 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Jednoduché, chutné a zároveň nutričně hodnotné jídlo, které lze podávat samotné nebo jako přílohu, ať už teplou či studenou.

Ingredience

  • 2 šálky tarhoni
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 3 šálky vody
  • 3 větší cibule
  • 400 g žampionů
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Tarhoňu zlehka orestujte na pánvi bez oleje.
  • Orestovanou tarhoňu vložte do hrnce a přilijte zeleninový vývar a vodu.
  • Vařte přiklopené pokličkou cca 40 minut, dokud tarhoňa nezměkne.
  • V mezidobě si na pánvi se lžící oleje osmahněte cibuli nakrájenou na půlměsíčky.
  • Cibuli z pánve vyjměte, přidejte další lžíci oleje a stejným způsobem orestujte nakrájené žampiony.
  • Když je tarhoňa uvařená, sceďte případný zbytek vody a přimíchejte cibuli se žampiony.
  • Dochuťte pomocí soli, pepře a rozmarýnu.
Těstovina s houbami a cibulí v misce.
zdroj: jessicalevinson.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.