Jednoduché, chutné a zároveň nutričně hodnotné jídlo, které lze podávat samotné nebo jako přílohu, ať už teplou či studenou.
Ingredience
- 2 šálky tarhoni
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 3 šálky vody
- 3 větší cibule
- 400 g žampionů
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL čerstvě nasekaného rozmarýnu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Tarhoňu zlehka orestujte na pánvi bez oleje.
- Orestovanou tarhoňu vložte do hrnce a přilijte zeleninový vývar a vodu.
- Vařte přiklopené pokličkou cca 40 minut, dokud tarhoňa nezměkne.
- V mezidobě si na pánvi se lžící oleje osmahněte cibuli nakrájenou na půlměsíčky.
- Cibuli z pánve vyjměte, přidejte další lžíci oleje a stejným způsobem orestujte nakrájené žampiony.
- Když je tarhoňa uvařená, sceďte případný zbytek vody a přimíchejte cibuli se žampiony.
- Dochuťte pomocí soli, pepře a rozmarýnu.