Tartaletka s prosciuttem a mozzarellou

Tartaletka s prosciuttem a mozzarellou

Jestli vám doma přebývá posledních pár lžic bazalkového pesta, tak neváhejte a vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Těsto je křehké a plné smetanovo-sýrové náplně s prosciuttem a kapustičkami. Sliny se vám budou sbíhat už během čtení receptu.

Co budeme potřebovat

  1. Olivový olej
  2. 2 pláty listového těsta
  3. 6 lžic bazalkového pesta
  4. 2 vejce
  5. 200 ml smetany na vaření
  6. 75 g sušených rajčat (nakrájená)
  7. 6 růžiček kapusty (nadrobno nakrájených)
  8. 7 plátků prosciutta
  9. 125 g cherry mozzarelly
  10. Hrst rukoly

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
  2. Formu na pečení si vymažeme olejem
  3. Listové těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme na slabé plátky
  4. Rozválené těsto vkládáme do vymazané formy na pečení, tak abychom zakryli dno i okraje
  5. Těsto poté pomažeme olejem
  6. Třemi lžícemi pesta potřeme základ tartaletky
  7. V misce si poté rozmícháme vejce, smetanu s trochou soli a pepře
  8. Tuto smetanovou směs nalijeme na těsto a zasypeme ho nakrájenými rajčaty, kapustou a polovinou natrhaného prosciutta
  9. Těsto, které po okrajích přesahuje, buď ořízneme, nebo vytvoříme vysoký okraj
  10. Tartaletku přendáme do trouby a pečeme 15 minut
  11. Poté jí posypeme natrhanou mozzarellou a zbylým proscuittem
  12. Pečeme dalších 10 minut, dokud smetanová směs neztuhne a těsto nezezlátne
  13. Okraje těsta potřeme zbylým pestem a posypeme rukolou
  14. Mozzarellovou tartaletku podáváme ještě teplou
Křupavá krusta plněná sýrem, šunkou a rajčaty.
Zdroj: strawmarysmith.com

Tento recept nemusí být čistě jen s mozzarellou. Ta se dá nahradit prakticky každým tvrdým sýrem, který drží celistvý tvar. Například čedar, eidam, niva nebo hermelín.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.