Tartaletky se slaným karamelem

Tartaletky se slaným karamelem

Zakousněte se do těchto lahodných karamelových košíčků posypané vločkami mořské soli. Chutná kombinace sladkého a slaného v jednom.

Ingredience

  • 115 g hladké mouky
  • 2 čajové lžičky jemného kakaa
  • 50 g cukr moučka
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 125 g cukr moučka
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 50 g másla
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 75 g tmavé čokolády
  • 40 g másla
  • vločky mořské soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C a připravte si ingredience na těsto.
  • Prosejte mouku a kakao do misky, vmíchejte cukr a vmasírujte měkké máslo, abyste vytvořili směs, která připomíná strouhanku.
  • Vmíchejte vaječný žloutek a rukama utvořte pevné těsto.
  • Následně jej na pomoučeném povrchu vyválejte do tenké placky.
  • Vykrájejte kruhy a vymačkejte je do forem. Ořízněte okraje, dno propíchejte vidličkou a nechte odpočívat v chladu 30 minut.
  • Každou formičku s těstem vyložte malým kouskem pečícího papíru, naplňte fazolemi nebo surovou rýží.
  • Pečte po dobu 10 minut, poté opatrně odstraňte pečící papíry s rýží či fazolemi a vraťte do trouby na dalších 7 až 8 minut, dokud nebude těsto upečené.
  • Před vyjmutím z formiček nechte vychladnout.
  • Na krém smíchejte v hrnci cukr, sirup a 4 polévkové lžíce vody.
  • Míchejte na mírném ohni, dokud se suroviny nerozpustí a nespojí.
  • Přiveďte k varu a vařte 4 až 5 minut, dokud nebude směs zkaramelizovaná.
  • Hned poté odstavte z ohně, vmíchejte měkké máslo, smetanu. Buďte opatrní, protože směs syčí a probublává.
  • Následně přelejte do jiné misky a nechte vychladnout.
  • Na čokoládovou polevu rozbijte čokoládu na malé kousky a vložte do hrnce spolu s máslem a jednou lžící vody, připraveného na vodní lázeň.
  • Nechte roztát a ingredience spojit dohromady.
  • Košíčky vyklepnete z formiček, naplníte karamelovým krémem, polijete čokoládou a necháte ztuhnout.
  • Nakonec nasypete trochu mořské soli na vrch košíčků.
čokoládové-karamelové tartaletky
zdroj: oetker.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.