Tartalette se sýrem a jablky

Tartalette se sýrem a jablky

Překvapte své chuťové pohárky.

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 80 g másla, na kostičky
  • 80 g strouhaného čedaru
  • 3 vejce + 1 vaječný žloutek navíc
  • 100 g gorgonzola dolce
  • 200 ml zakysané smetany
  • 75 g majonézy
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 zelené jablko
  • 1 červené jablko
  • 35 g opečených vlašských ořechů, nasekaných
  • 1 stonek celeru

Postup

  • Na těsto smíchejte a rozmixujte mouku, máslo, čedar a špetkou soli, dokud směs nebude připomínat jemné drobečky.
  • Přidejte 1 vejce a mixujte, dokud se směs nespojí.
  • Tvarujte do kuliček, zavřete do igelitu a nechte alespoň 30 minut odpočívat v ledničce.
  • Po uplynuté době z kuliček vyválejte placky, které následně vmačkáte do formiček na tartaletky. Nechte opět 15 minut odpočívat.
  • Předehřejte troubu na 200°C a formičky s těstem vyložte pečícím papírem a zatěžkejte rýží nebo fazolemi.
  • Vložte do trouby a pečte 10 minut, poté odstraňte pečící papíry s rýží či fazolemi a pečte další 3 minuty, dokud není těsto zlaté.
  • Rozdělte 50 g sýra mezi koláče.
  • Zbývající 2 vejce rozšlehejte s extra žloutkem a zakysanou smetanou. Dle chuti osolte a opepřete.
  • Krémem naplníme těsto ve formičkách a pečeme další dalších 10 minut, dokud krém neztuhne.
  • Mezitím vyšlehejte majonézu, citronovou šťávu, zbývající 50 g sýra a 2 lžíce vody do hladka.
  • Jablka opláchněte a nakrájejte na tenké plátky, promíchejte s ořechy a celerem nakrájeným na proužky.
  • Směs z jablek nakonec umístěte na vrch koláčků a podávejte.
slané tartaletky se sýrem a jablky
zdroj: delicious.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.