Výborné recepty na savojské krémové brambory 4x jinak. Vyzkoušejte tradiční verzi, ale i veganskou!

Připravte si s námi jeden z vyhlášených pokrmů francouzských Alp.

Zapečené brambory se slaninkou, sýrem reblochon, smetanou a bílým vínem.

Už se vám sbíhají sliny?

Tak se pojďme na recepty na tartiflette společně podívat!

Máme pro vás několik různých variant.

Hledáte něco opravdu zdravého a chutného? V tom případě vyzkoušejte naše další recepty z čekanky! Ochutnejte polévku, salát nebo osvěžující koktejl.

Pár zajímavostí na závěr

  • Pokud neseženete reblochon, můžete ho nahradit camembertem.
  • Brambory nemusíte loupat, pokud vám slupky nevadí.
  • Brambory před pečením jen chvíli povařte, nevařte je do změknutí.
  • Místní obyvatelé doporučují zapít tartiflette vínem nebo horkým čajem, aby se zabránilo tvorbě „sýrového kamene“ v žaludku.
  • Tartiflette vymysleli výrobci sýra Reblochon jako způsob, jak bojovat proti klesajícímu prodeji jejich produktu.
  • Název tartiflette pravděpodobně pochází z tartifles, savojského slova pro brambory.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.