Recepty na tatarský biftek nejen z masa jako výživná chuťovka pro mlsné jazýčky

Tatarák je velice známou hospodskou pochoutkou, nad kterou se začnou olizovat nejen chlapi. 

Jak připravit tuto dobrotu i v bezmasé variantě?

Podíváme se také na zub vyváženému dochucování. 

Pravý tatarský biftek se dělá z hovězího masa. Naprosto ideálním kouskem na přípravu tohoto lahodného pokrmu je kvalitní hovězí svíčková. Téměř stejného výsledku lze docílit i za použití levnějšího hovězího zadního kusu masa, které je však krásně libové. Prorostlé maso by se nám opravdu špatně žvýkalo.

Tatarský biftek se sice připravuje naškrábáním, ale pro rychlou a praktickou přípravu se doporučuje maso namlít. Předejdeme tak oxidaci svalových barviv masa. To by pak na talíři nevypadalo příliš lákavě.

Jelikož je tatarák tak oblíbený, zasloužil si další napodobeniny, které nejsou z masa, ale různých druhů zeleniny, hub nebo sýru. 

Ke správnému dochucení masa nebo jakékoliv jiné potraviny docílíme postupným ochutnáváním. Přidáváme všeho s mírou, aby to nebylo přeplácané. V chuti by vždy měla vyznít hlavní ingredience.

Pozor také na přesolení nebo přepepření. Mezi hlavní strůjce univerzálních dochucovadel tataráků patří zejména worcester, hořčice, kečup, olej, sušená paprika a další koření. To pravé ořechové na tom všem je i vmíchání čerstvých žloutků.

K večeři vám mohou přijít vhod i další falešné, ale přesto autentické pomazánky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.