Kombinace zemité červené řepy, sladkých jablek, nakládaných okurek a slaného sýru feta je naprosto dokonalá! Užijte si tento živý a lahodný předkrm plný textur, který lze také podávat jako přílohu ke zdravému obědu.
Co budete potřebovat
- 300 g červené řepy, uvařené a oloupané
- ½ sladkého jablka, oloupaného a zbaveného jádřince
- 2 lžíce červené cibule nebo šalotky nakrájené nadrobno
- 1 lžíce kyselých okurek nakrájených na jemné kostičky
- 100 g salátové okurky, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na jemné kostičky
- 125 g rozdrobeného sýra feta
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- pepř podle chuti
- sůl podle chuti
Postup
- Uvařenou řepu a jablko nakrájejte na kostičky o velikosti ½ až 1 cm.
- Přendejte do mixovací nádoby spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, salátovou okurkou a kyselými okurkami a dobře promíchejte.
- Přidejte olivový olej, jablečný ocet, sůl a pepř a promíchejte.
- Před podáváním ochutnejte a upravte koření.
- Podávejte na jednotlivých talířích.
- Tatarák buď vytvarujte pomocí kulatého vykrajovátka nebo ho volně nandejte na talíř.
- Ozdobte rozdrobenou fetou a najemno nakrájenými kyselými okurkami.