Tatarák z červené řepy, jablek a okurek

Tatarák z červené řepy, jablek a okurek
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Kombinace zemité červené řepy, sladkých jablek, nakládaných okurek a slaného sýru feta je naprosto dokonalá! Užijte si tento živý a lahodný předkrm plný textur, který lze také podávat jako přílohu ke zdravému obědu.

Co budete potřebovat

  • 300 g červené řepy, uvařené a oloupané
  • ½ sladkého jablka, oloupaného a zbaveného jádřince
  • 2 lžíce červené cibule nebo šalotky nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce kyselých okurek nakrájených na jemné kostičky
  • 100 g salátové okurky, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na jemné kostičky
  • 125 g rozdrobeného sýra feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • pepř podle chuti
  • sůl podle chuti

Postup

  • Uvařenou řepu a jablko nakrájejte na kostičky o velikosti ½ až 1 cm.
  • Přendejte do mixovací nádoby spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, salátovou okurkou a kyselými okurkami a dobře promíchejte.
  • Přidejte olivový olej, jablečný ocet, sůl a pepř a promíchejte.
  • Před podáváním ochutnejte a upravte koření.
  • Podávejte na jednotlivých talířích.
  • Tatarák buď vytvarujte pomocí kulatého vykrajovátka nebo ho volně nandejte na talíř.
  • Ozdobte rozdrobenou fetou a najemno nakrájenými kyselými okurkami.
Řepový tatarák s okurkami, jablky a fetou na dvou talířích.
www.thetastychilli.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.