Tatarák z červené řepy s žitnou drobenkou a křenovou omáčkou

Tatarák z červené řepy s žitnou drobenkou a křenovou omáčkou
Příprava: 20 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 6

Vyzkoušejte tento řepový tatarák podávaný s křupavou žitnou drobenkou a křenovou omáčkou, který je hoden té nejluxusnější restaurace. Překvapte své přátele a naservírujte jim ho jako dokonalý předkrm.

Co budete potřebovat

Na drobenku:

  • 1 šálek celozrnné mouky
  • ½ šálku žitné mouky
  • 1/4 šálku cukru
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 3/4 šálku másla, rozpuštěného

Na křenovou omáčku:

  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce šampaňského octa
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení

Na tatarák:

  • 4 středně velké červené řepy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení
  • čerstvý kopr k podávání
  • 2 natvrdo uvařené žloutky k podávání, nakrájené

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Smíchejte všechny suché ingredience na drobenku v kuchyňském robotu a promixujte.
  • Pokapejte rozpuštěným máslem a ještě promixujte.
  • Nalijte směs na pomoučený povrch a vyválejte na tloušťku cca 0,5 cm.
  • Plech vyložte pečícím papírem, těsto položte na papír a dejte do lednice alespoň na 20 minut.
  • Poté vyndejte z lednice a pečte v troubě 10 minut.
  • Těsto otočte a pečte dalších 5 až 10 minut dozlatova.
  • Když těsto vychladne, rozlámejte ho na malé drobky.
  • Ingredience na křenovou omáčku prošlehejte v malé misce a dejte do lednice.
  • Nejlepší je omáčku připravit den předem, aby se chutě spojily.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Řepu omyjte a každou řepu samostatně zabalte do alobalu.
  • Položte na plech a pečte 30–45 minut, nebo dokud řepou snadno neprojede nůž.
  • Nechte řepu úplně vychladnout.
  • Nasaďte si rukavice a řepu oloupejte tak, že ji budete rukama třít pod studenou tekoucí vodou, abyste odstranili slupku.
  • Řepu nakrájejte nadrobno a dejte do mísy.
  • Nakrájenou řepu pokapejte olivovým olejem a octem, posypte pažitkou a dochuťte solí a pepřem.
  • Na talíř dejte vrchovatou lžíci křenové omáčky a rovnoměrně rozprostřete do kruhu.
  • Tatarák z červené řepy dejte do kruhové formy nebo ho jen navršte na omáčku.
  • Ozdobte lžičkou drobenky z každé strany, čerstvým koprem a nasekaným natvrdo uvařeným žloutkem.
  • Užijte si to!
Řepový tatarák na talíři s drobenkou a křenovou omáčkou.
www.wineandspiritsmagazine.com

Máme pro vás i vynikající recepty na řepové carpaccio. Luxusní předkrm či zdravá večeře!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.