Jedná se o perfektní jídlo pro vás, pokud máte rádi čerstvé, lehké mořské plody s živou a jasnou chutí, jako jsou kapary, šalotka, ocet a bylinky. Tento chutný a snadný recept na lososa můžete podávat jako předkrm nebo si jej vychutnat samotný.
Co budeme potřebovat
- 675 g lososa bez kůže
- 4 lžičky jemně nasekané šalotky
- 2 lžíce (30 ml) bílého vinného octa
- 1 lžíce (15 ml) vody
- 3 lžíce (45 ml) olivového oleje
- 2 lžíce najemno nasekané čerstvé pažitky
- 4 lžičky citronové šťávy
- 1 lžíce jemně nasekané ploché petrželky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce nasekaných kaparů
- 1 lžička omáčky Tabasco
Postup
- Nožem nakrájejte lososa na malé kostičky a dejte stranou do lednice.
- V malé misce smíchejte šalotku, ocet a vodu. Nechte 5 minut marinovat.
- Šalotku sceďte a tekutinu vylijte.
- Přidejte šalotku a zbývající ingredience k lososu.
- Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
- Ihned podávejte se zeleným salátem, toastovým chlebem nebo domácími bramborovými lupínky.
Nejkřupavější toasty se připravíte ve výkonném a kvalitním topinkovači. Jaký je ten nejlepší do vaší kuchyně se dozvíte v naší recenzi.
A recept na křupavé domácí chipsy najdete na našem webu. Připravte si zdravější alternativu!