Tatarák z lososa a červené řepy s pěnou z kozího sýra

Tatarák z lososa a červené řepy s pěnou z kozího sýra
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Užijte si dokonalou kombinaci slané a sladké chuti v tomto jedinečném jarním předkrmu. Servírujte ho s luxusní pěnou z kozího sýra, která je úžasně lehoučká a ucítíte v ní i trochu umami. Kapary pak perfektně vyzdvihnou chuť kozího sýra.

Co budete potřebovat

Na tatarák:

  • 100 g předvařené červené řepy
  • 100 g uzeného lososa
  • šťáva z 1/4 citronu
  • 1 lžička soli
  • černý pepř

Na pěnu z kozího sýra:

  • 150 g měkkého kozího sýra
  • 170 ml smetany
  • kůra z 1 citronu
  • 1 lžíce vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • černý pepř

Na ozdobu:

  • kapary
  • plocholistá petrželka
  • vysoce kvalitní extra panenský olivový olej

Postup

  • Řepu nakrájejte na malé kostičky.
  • Lososa nakrájejte na kostičky stejné velikosti jako řepu.
  • Řepu a lososa přidejte do mísy.
  • Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř a promíchejte.
  • Rozmixujte kozí sýr a prošlehejte ho se smetanou.
  • Šlehejte, dokud směs nebude mít našlehanou a vzdušnou konzistenci.
  • Pěna by měla držet tvar, když se nanáší na talíř.
  • Když jste spokojeni s texturou, přendejte pěnu do misky a opatrně do ní vmíchejte citronovou kůru, sůl, pepř a olivový olej.
  • Tatarák servírujte s kopečky pěny, kterou ozdobte petrželkou, kapary a trochou olivového oleje.
  • Dobrou chuť!
Řepový tatarák s uzeným lososem podávaný na talíři s pěnou z kozího sýra.
www.theflavouredit.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze drtičů odpadu do domácnosti. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.