Krémová textura a dokonalá chuť, to vše najdete v těchto receptech na tatarák z lososa.
Připravte si ho s námi lépe než v leckterých restauracích.
Nebudete toho litovat!
Jak si vybrat dobrého lososa?
Existuje jen tolik možností. Zde je rychlý, zjednodušený průvodce, jak vybrat to nejlepší maso z lososa. Potom si z nich můžete připravit nejrůznější lahodné recepty, jako jsou losos připravený na másle nebo losos na pánvi.
Celá ryba
Dobře se podívejte na oči – měly by být jasné, ne zapadlé nebo zakalené. Žábry by měly být sytě červené a kůže lesklá a kluzká na dotek. Když zvednete rybu, měla by být pevná, ne poddajná.
Filet z lososa
Zatlačte na filet prstem, maso by mělo vyskočit a neměl by tam otisk prstu zůstat. Maso by mělo mít jasně oranžovo-červený odstín s pěkným mramorováním a nemělo by být cítit.
Druhy lososa
Královský losos
Losos královský má nejvyšší obsah oleje ze všech druhů volně žijících lososů.
Losos nerka
Vysoký obsah oleje a ohromující jasně červená barva.
Atlantský losos (obecný)
Relativně vysoký obsah oleje, losos obecný je velmi přizpůsobivý různým způsobům vaření.