Tatrankové kuličky se Salkem

Tatrankové kuličky se Salkem
Příprava: 40 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 50

Tento recept bych zvlášť doporučila těm, kteří milují sladké, ale opravdu, opravdu sladké mlsání. Kombinace kondenzovaného mléka, čokolády, marshmellow a oplatek není pro žádné začátečníky, ale pro zkušené cukrovinkáře.

Co budeme potřebovat

  1. 400 g slazeného kondenzovaného mléka
  2. 200 g polosladké čokolády (nasekané na kousky)
  3. 12 marshmallows
  4. 500 g čokoládových tatranek (nasekaných nadrobno)
  5. 60 g drcených grahamových sušenek (nebo nasekaných ořechů na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké misce vhodné do mikrovlnné trouby smícháme slazené kondenzované mléko a čokoládové tatranky.
  2. Zahříváme v mikrovlnné troubě v 30 sekundových intervalech a vždy dobře promícháme.
  3. Zahříváme a mícháme asi 1 minutu, dokud směs nebude hladká.
  4. Přidáme marshmallow a zahříváme dalších 30-60 sekund, dokud nebude směs hladká.
  5. Čokoládovou směs dáme na 2 hodiny do lednice.
  6. Malou kovovou naběračkou dáváme kuličky z náplně na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Kuličky vložíme do mrazáku a zmrazíme na jednu hodinu.
  8. Pomocí párátka namáčíme tatrankové kuličky do rozpuštěné čokolády a vždy je oklepeme o stěnu misky, abychom odstranili přebytek čokolády.
  9. Ihned kuličky posypeme drcenými grahamovými sušenkami.
  10. Kuličky skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v chladničce nebo mrazáku.
Nejlepší krémové kuličky plné chuti z kondenzovaného mléka, čokolády a sušenek.
Zdroj: kitchenathoskins.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.