Tento recept bych zvlášť doporučila těm, kteří milují sladké, ale opravdu, opravdu sladké mlsání. Kombinace kondenzovaného mléka, čokolády, marshmellow a oplatek není pro žádné začátečníky, ale pro zkušené cukrovinkáře.
Co budeme potřebovat
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka
- 200 g polosladké čokolády (nasekané na kousky)
- 12 marshmallows
- 500 g čokoládových tatranek (nasekaných nadrobno)
- 60 g drcených grahamových sušenek (nebo nasekaných ořechů na ozdobu)
Postup
- Ve velké misce vhodné do mikrovlnné trouby smícháme slazené kondenzované mléko a čokoládové tatranky.
- Zahříváme v mikrovlnné troubě v 30 sekundových intervalech a vždy dobře promícháme.
- Zahříváme a mícháme asi 1 minutu, dokud směs nebude hladká.
- Přidáme marshmallow a zahříváme dalších 30-60 sekund, dokud nebude směs hladká.
- Čokoládovou směs dáme na 2 hodiny do lednice.
- Malou kovovou naběračkou dáváme kuličky z náplně na plech vyložený pečicím papírem.
- Kuličky vložíme do mrazáku a zmrazíme na jednu hodinu.
- Pomocí párátka namáčíme tatrankové kuličky do rozpuštěné čokolády a vždy je oklepeme o stěnu misky, abychom odstranili přebytek čokolády.
- Ihned kuličky posypeme drcenými grahamovými sušenkami.
- Kuličky skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v chladničce nebo mrazáku.