Tažený jablečný štrúdl

Tažený jablečný štrúdl
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Oblíbená a velmi rychlá klasika, o to více chutná, protože je připravená z domácího těsta.

INGREDIENCE

těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml vlažné vody
  • 50 ml oleje
  • sůl

náplň

  • 1 kg oloupaných a jádřinců zbavených jablek
  • 200 g orestované strouhanky
  • cukr
  • skořice
  • rozinky
  • ořechy
  • rum
  • máslo

POSTUP

  1. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme vlažnou vodu, přidáme vejce, olej a špetku soli a zpracujeme spíše řidší těsto.
  2. Mísu vymažeme olejem, těsto do ní vložíme, pomažeme ještě trochou oleje a přikryjeme potravinářskou fólií.
  3. Necháme přes noc odpočinout.
  4. Oloupaná jablka nastrouháme a smícháme s cukrem, skořicí, strouhankou, ořechy a rozinkami namočenými v rumu.
  5. Na pracovní plochu rozprostřeme větší utěrku, posypeme ji moukou a položíme na ni těsto.
  6. Těsto rozválíme a poté pomoučněnýma rukama dotenka vytahujeme.
  7. Plát těsta zlehka pomažeme rozpuštěným máslem, rozložíme na něj připravenou náplň z jablek a opatrně zavineme.
  8. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 20–25 minut.
Hotový tažený štrůdl z jablek
zdroj: sladkavanilka.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.