Telecí líčka po burgundsku

Telecí líčka po burgundsku

Milovníci dobrého jídla vědí, že hovězí maso s kvalitním červeným vínem tvoří ideální spojení. Nejvíce doporučovaným vínem k přípravě takovýchto pokrmů je bezesporu víno burgundské.

Ingredience

  • 1200 g telecích (hovězích) líček
  • 300 ml burgundského vína (Rulandské modré)
  • 1000 ml hovězího vývaru
  • 260 g slaniny
  • 350 g žampionů
  • 150 g hladké mouky
  • 350 g šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 50 ml oleje
  • tymián
  • bobkový list
  • sůl, pepř
  • petrželka na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 150°C.
  • Na pánvi rozpalte olej a zlehka v něm ze všech stran osmahněte okořeněná a moukou poprášená hovězí líčka.
  • Přidejte nakrájenou šalotku a česnek, restujte do okamžiku, než šalotka začne zlátnout.
  • Přilijte víno a deglazujte.
  • Vše přendejte do pekáče, přidejte na kousky nakrájenou slaninu, žampiony, bylinky a přilijte vývar.
  • Přiklopte a vložte na přibližně 3,5 hodiny do předehřáté trouby.
Hovězí maso po burgundsku v hrnci ozdobené čerstvou petrželkou
zdroj: gourmettraveller.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.