Milovníci dobrého jídla vědí, že hovězí maso s kvalitním červeným vínem tvoří ideální spojení. Nejvíce doporučovaným vínem k přípravě takovýchto pokrmů je bezesporu víno burgundské.
Ingredience
- 1200 g telecích (hovězích) líček
- 300 ml burgundského vína (Rulandské modré)
- 1000 ml hovězího vývaru
- 260 g slaniny
- 350 g žampionů
- 150 g hladké mouky
- 350 g šalotky
- 4 stroužky česneku
- 50 ml oleje
- tymián
- bobkový list
- sůl, pepř
- petrželka na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 150°C.
- Na pánvi rozpalte olej a zlehka v něm ze všech stran osmahněte okořeněná a moukou poprášená hovězí líčka.
- Přidejte nakrájenou šalotku a česnek, restujte do okamžiku, než šalotka začne zlátnout.
- Přilijte víno a deglazujte.
- Vše přendejte do pekáče, přidejte na kousky nakrájenou slaninu, žampiony, bylinky a přilijte vývar.
- Přiklopte a vložte na přibližně 3,5 hodiny do předehřáté trouby.