Telecí maso s rýží

Telecí maso s rýží
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 0,5 kg telecího masa
  • plec
  • cibule
  • 2 rajská jablíčka
  • 50 g másla nebo tuku
  • hrneček jemně nasekané kořenové zeleniny
  • 200 g rýže
  • 50 g sýra na strouhání.

Postup receptu

  1. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na drobné kostičky pokrájené telecí maso a dusíme tak dlouho, až šťáva vysmahne
  2. Pak přidáme zeleninu, oloupaná rajská jablíčka nebo protlak, ještě společně podusíme a přidáme přebranou, vypranou a spařenou rýži, podusíme ji s masem, přisolíme, přidáme polévku a dusíme pod poklicí do změknutí
  3. Hotový pokrm posypeme strouhaným sýrem
  4. Podáváme se salátem z rajčat a hlávkovým salátem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.