Temaki sushi (plněné kornouty z mořských řas)

Temaki sushi (plněné kornouty z mořských řas)

Udělejte si sushi doma s jednoduchým ručně rolovaným sushi s názvem Temaki Sushi. Všichni v rodině (nebo na večírku) se budou bavit rolováním plátků nori kolem sushi rýže a jejich oblíbených náplní!

Co budeme potřebovat

  1. 90 g sushi rýže (vařené a ochucené – viz poslední recept jak připravit sushi rýži?)
  2. 10 listů nori (mořské řasy)

Na plnění

  1. Ryby – losos, tuňák, kranas, makrela, tuňák, pražma, lososové jikry, úhoř)
  2. Okurky
  3. Klíčky ředkvičky
  4. Nakládaná ředkev daikon

Postup

  1. Ryby si pokrájíme na tenké plátky
  2. Řasy nori nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny
  3. K ruce si připravíme uvařenou rýži a listy nory
  4. Důležité je u tohoto receptu na temaki sushi mít suché ruce
  5. Řasu si položíme lesklou stranou dolů na dlaň a na levou třetinu nori položíme tenkou vrstvu rýže
  6. Pokud používáme ¼ plátu nori, vložíme rýži a náplň do středu a srolujeme strany jako taco
  7. Náplně umístíme (list shiso, okurku, syrovou rybu a klíčky ředkve daikon) svisle doprostřed rýže
  8. Přeložíme levý dolní roh nori a začněte rolovat do tvaru kužele
  9. Pokračujeme v rolování, dokud se nevytvoří kužel
  10. Do pravého dolního rohu vložíme kousek rýže, který použijeme jako lepidlo, a pevně uzavřeme
  11.  Postup opakujeme se všemi plátky řas
  12. Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou
Kornout z řasy nori plněný rýží a rybou.
Zdroj: reishunger.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.