8 lahodných receptů na tempeh! Vychutnejte si tuto dobrotu ze sóji na různé způsoby

Teď se přiznejte! Jak dlouho již pokukujete po této surovině, ale doteď jste nenašli odvahu jí vyzkoušet?

Tak jestli mezi tyto nerozhodné patříte i vy, a narazili jste na tyto recepty s tempehem, už není cesty zpět!

Vezměte si ho k ruce, vyberte jeden recept a pusťte se do té pravé zdravé jízdy. Všechny naše varianty jsou naprosto skvělé a můžeme vám garantovat naprostou spokojenost s výsledným pokrmem!

Tak kterou dobrotu si připravíte jako první?

Co je tempeh?

Z čeho tempeh vlastně je? Je pokrm vyrobený ze sóji, který byl poprvé vyroben v Indonésii a první zmínka o něm pochází z 19. století.

Je to hmota podobná upečené buchtě, která je vyrobená z vařených a mírně fermentovaných sójových bobů.

Od 70. let 20. století se tempeh stává snadno dostupnou surovinou i v západních zemích a dostává se tak do jídelníčku zejména mezi vegetariány a vegany, jako běžná náhrada za maso.

Tato fermentace pomáhá rozkládat kyselinu, kterou sója obsahuje, což činí tempeh lépe stravitelným. 

Tempeh se dá upravovat a připravovat na nejrůznější způsoby. Osmažte si ho na kokosovém oleji a podávejte ho ke kuskusu, nebo jím nahraďte mleté hovězí maso a vyrobte si vegetariánský burger nebo ho nakrájejte nadrobno, případně i nastrouhejte a přidejte si do polévky nebo nebo bezmasého chilli noc carne.

Tempeh je znám pro svojí mírně pikantní ořechovou, zemitou chuť, která je někdy přirovnávána k chuti hub.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.