Teď se přiznejte! Jak dlouho již pokukujete po této surovině, ale doteď jste nenašli odvahu jí vyzkoušet?
Tak jestli mezi tyto nerozhodné patříte i vy, a narazili jste na tyto recepty s tempehem, už není cesty zpět!
Vezměte si ho k ruce, vyberte jeden recept a pusťte se do té pravé zdravé jízdy. Všechny naše varianty jsou naprosto skvělé a můžeme vám garantovat naprostou spokojenost s výsledným pokrmem!
Tak kterou dobrotu si připravíte jako první?
Naše recepty
Co je tempeh?
Z čeho tempeh vlastně je? Je pokrm vyrobený ze sóji, který byl poprvé vyroben v Indonésii a první zmínka o něm pochází z 19. století.
Je to hmota podobná upečené buchtě, která je vyrobená z vařených a mírně fermentovaných sójových bobů.
Od 70. let 20. století se tempeh stává snadno dostupnou surovinou i v západních zemích a dostává se tak do jídelníčku zejména mezi vegetariány a vegany, jako běžná náhrada za maso.
Tato fermentace pomáhá rozkládat kyselinu, kterou sója obsahuje, což činí tempeh lépe stravitelným.
Tempeh se dá upravovat a připravovat na nejrůznější způsoby. Osmažte si ho na kokosovém oleji a podávejte ho ke kuskusu, nebo jím nahraďte mleté hovězí maso a vyrobte si vegetariánský burger nebo ho nakrájejte nadrobno, případně i nastrouhejte a přidejte si do polévky nebo nebo bezmasého chilli noc carne.
Tempeh je znám pro svojí mírně pikantní ořechovou, zemitou chuť, která je někdy přirovnávána k chuti hub.