Tyto recepty na masové pomazánky nabízejí ty nejrozmanitější ingredience a postupy.
Hledáte originální pokrmy, kterých se budou vaši hosté opakovaně dožadovat?
V tom případě se inspirujte a obohaťte svůj jídelníček o velice zajímavé chutě.
Naše recepty
Upečte si vlastní pečivo. Recepty na rohlíky, housky a bagety jsou jednoduché a zvládnete je raz dva.
Proč jíst maso?
Pokud nejste vegetariáni, asi uznáte, že kvalitní maso chutná prostě báječně a mělo by být součástí vyvážené stravy.
Jaké jsou další důvody k jedení masa?
- Obsahuje protein. Bílkoviny obsahují všechny aminokyseliny, které jsou nezbytné pro zdraví člověka.
- Je bohaté na železo, které pomáhá předcházet anémii. Železo z masa vstřebává tělo lépe než to, které je obsaženo v rostlinných potravinách, jako je zelenina.
- Obsahuje zinek, který ovlivňuje správnou funkci celého imunitního systému a funguje jako prevence onemocnění.
- Pomáhá udržovat svalovou hmotu, jelikož obsahuje kvalitní bílkoviny, jež zabraňují ztrátě svalů, která je způsobena stárnutím.
- Posiluje kosti. Ukázalo se, že bezmasá strava obsahuje nižší množství vápníku, vitamínu D, vitamínu B12, bílkovin a omega-3 mastných kyselin, které hrají důležitou roli v udržování zdraví kostí.
- Posiluje fungování mozku. Živočišné produkty, jako je maso, jsou jediným přírodním zdrojem vitamínu B12, který podporuje vývoj mozku u dětí a pomáhá správné funkci nervového systému.
- Zlepšuje zdraví srdce. Nedávné studie ukazují, že bílkoviny z libového masa mohou pomoci udržovat zdravé kardiovaskulární funkce.
- Pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi, a to díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu sacharidů.
- Maso je bohaté na selen, který je antioxidantem a pomáhá posilovat správnou funkci štítné žlázy. Slouží také jako pomoc při prevenci proti rakovině.
- Napomáhá s kontrolou váhy, jelikož bílkoviny zasytí na dlouhou dobu a tělo tak za den potřebuje přijmout méně kalorií.