Teplý bramborový salát s houbami a syrečky

Teplý bramborový salát s houbami a syrečky
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Tento salát je neuvěřitelně dobrý! Kombinace brambor, tvarůžku, hub, hrušek a polníčku zní možná trochu podivně, ale nenechte se zmást. Výsledkem je totiž luxusní a zdravý pokrm, který zaujme nejednoho hosta.

INGREDIENCE

  • 400 g malých brambor
  • 400 g hub (žampiony, portobello nebo hlíva ústřičná)
  • 125 g olomouckých tvarůžků ,,kousky s restovanou cibulkou“
  • 100 g polníčku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 hrušky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  • Brambory dobře očistěte a i se slupkou je uvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly trochu pevnější, tedy nerozvařené, protože je budete ještě opékat.
  • Nechte vychladnout a je-li třeba, překrojte na menší kusy.
  • Houby očistěte a nakrájejte na kousky.
  • Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte brambory dozlatova.
  • Potom je přendejte do mísy a na pánvi opečte houby.
  • Pokud bude třeba, použijte trochu oleje navíc.
  • Jakmile houby změknou, přidejte k nim nakrájenou jarní cibulku a ještě chvilku opékejte.
  • Ke konci pečení přidejte tvarůžky a nakrájené hrušky.
  • Už jen krátce zahřejte, protože při dlouhém opékání by se hrušky začaly rozpadat.
  • Opečenou houbovou směs přidejte do mísy k bramborám, pokapejte octem a promíchejte.
  • Na talíři každou porci doplňte listy polníčku a ještě teplé podávejte.
Salát z brambor, syryečků, hub, polníčku a hrušek na talíři s vedle položenými vařečkami a miskou s polníčkem.
www.coronis.sk

Máme pro vás i další recepty na ty nejlepší saláty z brambor v klasické i dietní úpravě 7x jinak. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.