Tento salát je neuvěřitelně dobrý! Kombinace brambor, tvarůžku, hub, hrušek a polníčku zní možná trochu podivně, ale nenechte se zmást. Výsledkem je totiž luxusní a zdravý pokrm, který zaujme nejednoho hosta.
INGREDIENCE
- 400 g malých brambor
- 400 g hub (žampiony, portobello nebo hlíva ústřičná)
- 125 g olomouckých tvarůžků ,,kousky s restovanou cibulkou“
- 100 g polníčku
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 hrušky
- olivový olej
- sůl
- pepř
POSTUP
- Brambory dobře očistěte a i se slupkou je uvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly trochu pevnější, tedy nerozvařené, protože je budete ještě opékat.
- Nechte vychladnout a je-li třeba, překrojte na menší kusy.
- Houby očistěte a nakrájejte na kousky.
- Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte brambory dozlatova.
- Potom je přendejte do mísy a na pánvi opečte houby.
- Pokud bude třeba, použijte trochu oleje navíc.
- Jakmile houby změknou, přidejte k nim nakrájenou jarní cibulku a ještě chvilku opékejte.
- Ke konci pečení přidejte tvarůžky a nakrájené hrušky.
- Už jen krátce zahřejte, protože při dlouhém opékání by se hrušky začaly rozpadat.
- Opečenou houbovou směs přidejte do mísy k bramborám, pokapejte octem a promíchejte.
- Na talíři každou porci doplňte listy polníčku a ještě teplé podávejte.
Máme pro vás i další recepty na ty nejlepší saláty z brambor v klasické i dietní úpravě 7x jinak. Inspirujte se!