Teplý salát z pohanky a červené řepy

Teplý salát z pohanky a červené řepy

Tento salát je lehký, s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem kalorií. Navíc je přirozeně bez lepku a skvěle vás zasytí. Užijte si ho!

INGREDIENCE

  • 2 šálky pohanky
  • 3 velké červené řepy
  • 50 g baby špenátu
  • 2-3 velké žampiony
  • ½ pórku, bílé a zelené části, nakrájené na plátky
  • 2 velké stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/3 lžičky hrubé mořské soli
  • černý pepř dle chuti
  • 2 lžíce lískových ořechů, nasekaných
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce balzamikového octa
  • čerstvá petrželka k servírování

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  2. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na velké kostky.
  3. V hmoždíři si připravíme rozmarýnovou sůl roztlučením suchého rozmarýnu a mořské soli na jemný prášek.
  4. Vložíme kousky červené řepy do misky.
  5. Pokapeme 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci balzamikového octa a ochutíme rozmarýnovou solí a pepřem.
  6. Pečeme asi 40 minut, dokud kousky řepy nezměknou.
  7. Pečlivě zkontrolujeme, zda pohanka neobsahuje drobné kamínky a nečistoty (nedoporučujeme ji však oplachovat, protože se pak stává kašovitou).
  8. Do malého hrnce se skleněnou poklicí vložíme pohanku a přidáme 3 hrnky / 720 ml vody, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
  9. Nesolíme ji, dokud není uvařená, protože sůl negativně ovlivňuje texturu pohanky.
  10. Jakmile se voda přivede k varu, stáhneme plamen na minimum a vaříme na mírném ohni, dokud se všechna voda nevstřebá.
  11. Jakmile se voda zcela vsákne, hrnec necháme dalších 10 minut (s pevně nasazenou poklicí), aby se pohanka dovařila ve vlastní páře.
  12. Na pánvi rozehřejeme zbývající dvě lžíce olivového oleje.
  13. Přidáme nakrájený pórek a orestujeme na mírném ohni téměř do měkka.
  14. K pórku přidáme na kostičky nakrájený česnek a restujeme, dokud nebude průsvitný a voňavý.
  15. Dále přidáme nakrájené žampiony a smažíme, dokud nejsou hotové.
  16. Dochutíme solí a pepřem a lžící balzamikového octa.
  17. Necháme vařit.
  18. Přidáme špenát a necháme ho zvadnout.
  19. Nakonec přidáme uvařenou pohanku.
  20. Dobře promícháme a dokořeníme.
  21. Rozdělíme do misek, navrch dáme pečené kousky červené řepy, lískové ořechy a trochu čerstvé petrželky.
Pohanka s kousky pečené červené řepy, ořechy, zeleninou a čerstvými bylinkami v hlubokém talíři.
www.lazycatkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.