Teplý toskánský dip z bílých fazolí

Teplý toskánský dip z bílých fazolí
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Ať už na posezení s přáteli, či jen tak pro vás a vaši rodinu, tento božský dip vás rozhodně potěší. Fazole v kombinaci s rozmarýnem, česnekem a rajčaty jsou naprosto luxusní!

Ingredience

  • 2 plechovky bílých fazolí cannellini, scezených a opláchnutých
  • 4 jarní cibulky – bílé a zelené části, jemně nasekané
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • ½ šálku sušených rajčat, nasekaných
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného (nebo ½ lžičky sušeného rozmarýnu)
  • 1/4 lžičky drcených vloček červených chilli papriček (volitelně)
  • 2 lžíce olivového nebo avokádového oleje + navíc na pokapání
  • pepř podle chuti
  • mořská sůl podle chuti

Postup                                       

  1. Ve středním hrnci zahřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje na střední teplotu.
  2. Restujte cibuli, dokud nezačne měknout asi 3-4 minuty.
  3. Přidejte lisovaný česnek a restujte dalších 30-60 sekund.
  4. Vmíchejte sušená rajčata, citronovou šťávu, bílé fazole, 2 lžíce vody, rozmarýn, sůl, pepř a případně chilli.
  5. Zakryjte pokličkou a zahřívejte 1-2 minuty.
  6. Přendejte směs do kuchyňského robotu a přidejte zbývající 1 polévkovou lžíci oleje a rozmixujte do hladka.
  7. V případě potřeby přidejte horkou vodu, abyste dosáhli požadované konzistence (hladké a krémové).
  8. Jakmile je směs hladká, přeneste na servírovací misku a posypte nasekanou jarní cibulkou a zakapejte olivovým olejem.
  9. Podávejte teplé s čerstvou zeleninou, krekry nebo tortilla chipsy k namáčení.
Toskánská pomazánka se sušenými rajčaty v misce s krekry.
www.therealfoodrds.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.