Teriyaki losos se salátem pak choi

Teriyaki losos se salátem pak choi

Kombinace sladkého chilli, medu, sezamového oleje, mirinu a sóji vytváří působivou omáčku pro tento recept na lososa s pak choi a teriyaki.

Co budeme potřebovat

  • 2 filety lososa bez kůže
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce mirinu nebo suchého sherry
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
  • hnědá rýže nebo nudle (k podávání, volitelné)
  • 2 velké pak choi (asi 250 g)
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 3 stroužky česneku (nastrouhané)
  • 75 ml rybího nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžičky pražených sezamových semínek na posypání

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 stupňů a filety lososa bez kůže vložte do mělké zapékací mísy.
  • Smíchejte sladkou chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin nebo suché sherry, sójovou omáčku a jemně nastrouhaný zázvor v malé misce a nalijte na lososa tak, aby byly filety zcela zakryté.
  • Pečte 10 min.
  • Mezitím odřízněte a oddělte z pak choi listy.
  • Ve woku rozehřejte rostlinný olej a sezamový olej, přidejte nastrouhané stroužky česneku a krátce orestujte, aby změkl.
  • Přidejte pak choi a opékejte, dokud listy nezačnou vadnout. Zalijte zeleninovým vývarem, pánev zakryjte a nechte 5 minut vařit.
  • Pak choi podávejte v mělkých miskách, navrch dejte lososa a přilejte šťávu.
  • Posypte opečenými sezamovými semínky a podávejte s hnědou rýží nebo nudlemi, chcete-li.

K lososu s pak choi můžete podávat i smaženou rýži! Připravte si restovanou rýži jako z Asie i u vás doma, podle našich receptů!

Kamenná miska plná lahodného salátu z pak choi s opečeným lososem.
Zdroj: feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.