Těsto bez kynutí

Těsto bez kynutí

Každý recept nabízí určité vlastnosti, které tvoří základ pro chutnou pizzu a jinak tomu není ani v tomto případě. Příprava je maximálně jednoduchá, rychlá a hlavně bez zdlouhavého kynutí. Výhodou je i to, že si můžeme těsto připravit i do zásoby a uložit do mrazáku.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku teplé vody (nesmí být vroucí)
  • 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • 1 lžíce instantního droždí
  • 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky italského koření

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a nachystáme formu na pizzu nebo plech na pečení. Vyložíme pečícím papírem a odložíme stranou.
  • V misce smícháme vodu, instantní droždí, cukr a necháme 5 minut odležet.
  • Přidáme sůl, mouku, koření a hněteme tak dlouho, dokud se vše nespojí. Můžeme použít i stojanový mixér s hákem na těsto.
  • Po uhnětení těsto rozdělíme na dvě až tři stejné části. Záleží na tom, jak silnou chceme kůrku. Můžeme udělat i jednu velkou pizzu na celý plech.
  • Vál, prkénko či kuchyňskou plochu posypeme moukou a pomocí válečku těsto vyválíme do tvaru kruhu, případně obdélníku.
  • Okraje těsta potřeme extra panenským olivovým olejem a přeneseme na připravený plech či formu.
  • Ozdobíme podle libosti a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 7 – 10 minut, dokud kůrka nezíská zlatohnědý odstín.
  • Poté vyjmeme z trouby, necháme cca 5 minut odpočinout a teprve potom nakrájíme na jednotlivé porce.
Pizza těsto bez kynutí hotové za pár minut.
Zdroj: https://www.theovenlight.net/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.