Každý recept nabízí určité vlastnosti, které tvoří základ pro chutnou pizzu a jinak tomu není ani v tomto případě. Příprava je maximálně jednoduchá, rychlá a hlavně bez zdlouhavého kynutí. Výhodou je i to, že si můžeme těsto připravit i do zásoby a uložit do mrazáku.
Ingredience:
- 1 a 1/2 hrnku teplé vody (nesmí být vroucí)
- 2 polévkové lžíce cukru krystal
- 1 lžíce instantního droždí
- 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky italského koření
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a nachystáme formu na pizzu nebo plech na pečení. Vyložíme pečícím papírem a odložíme stranou.
- V misce smícháme vodu, instantní droždí, cukr a necháme 5 minut odležet.
- Přidáme sůl, mouku, koření a hněteme tak dlouho, dokud se vše nespojí. Můžeme použít i stojanový mixér s hákem na těsto.
- Po uhnětení těsto rozdělíme na dvě až tři stejné části. Záleží na tom, jak silnou chceme kůrku. Můžeme udělat i jednu velkou pizzu na celý plech.
- Vál, prkénko či kuchyňskou plochu posypeme moukou a pomocí válečku těsto vyválíme do tvaru kruhu, případně obdélníku.
- Okraje těsta potřeme extra panenským olivovým olejem a přeneseme na připravený plech či formu.
- Ozdobíme podle libosti a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 7 – 10 minut, dokud kůrka nezíská zlatohnědý odstín.
- Poté vyjmeme z trouby, necháme cca 5 minut odpočinout a teprve potom nakrájíme na jednotlivé porce.