Žádné slavnosti se neobejdou bez vůně česneku a čerstvě usmažených langošů! Teď máte možnost si recept na langoše z kynutého těsta udělat i vy sami doma.
Co budeme potřebovat
- 500 g hladké mouky
- 1 droždí
- 250 ml mléka
- špetka soli
Postup
- Na trochu mouky dáme lžičku cukru a droždí. Přidáme 100 ml mléka. Necháme stranou, dokud se nezačnou dělat bubliny.
- Přidáme zbylé mléko i mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto by se mělo odlepovat od vařečky. Pak ho poprášíme moukou a necháme přibližně 30 minut odstát.
- Potom vytvarujeme bochánky a necháme dalších 15 minut stát na pomoučeném vále.
- Nakonec vytahujeme do placek a ty zprudka smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje.
Máte rádi pečení z kynutého těsta? Už jste přemýšleli o pořízení domácí pekárny? Pokud se chcete dozvědět více, přečtěte si velkou recenzi domácích pekáren.