Těsto na langoše kynuté

Těsto na langoše kynuté

Žádné slavnosti se neobejdou bez vůně česneku a čerstvě usmažených langošů! Teď máte možnost si recept na langoše z kynutého těsta udělat i vy sami doma.

Co budeme potřebovat

  • 500 g hladké mouky
  • 1 droždí
  • 250 ml mléka
  • špetka soli

Postup

  1. Na trochu mouky dáme lžičku cukru a droždí. Přidáme 100 ml mléka. Necháme stranou, dokud se nezačnou dělat bubliny.
  2. Přidáme zbylé mléko i mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto by se mělo odlepovat od vařečky. Pak ho poprášíme moukou a necháme přibližně 30 minut odstát.
  4. Potom vytvarujeme bochánky a necháme dalších 15 minut stát na pomoučeném vále.
  5. Nakonec vytahujeme do placek a ty zprudka smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje.

Máte rádi pečení z kynutého těsta? Už jste přemýšleli o pořízení domácí pekárny? Pokud se chcete dozvědět více, přečtěte si velkou recenzi domácích pekáren.

Do křupava vypečené těsto se sýrem a zakysanou smetanou.
Zdroj: happyfoodstube.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.